Kvalitet og det rigtige valg af vildmarksbad

I vores virksomhed “Helbred til Dig” A/S (UAB “Sveikata”) produceres vildmarksbade og saunaer af højeste træ kvalitet, som udvælges af firmaets dagligleder Arunas Baranauskas.

Hvis man vælger vildmarksbadet med plastkerne (polypropylen), har man mulighed til at vælge mellem grå, sort og lyseblå farver.

Til produktion af glasfiber badekar anvendes kun glasfiber materiale af høj kvalitet.

Træ badetønder produceres med en tykkelse på 44 til 50 mm.

Terapeutiske badekar kan produceres af fire forskellige typer træ: gran-, lærke-, ege- og termo-træ.

Vildmarksbad af grantræ er lyst i farven og kan normalt holder i 5 til 7 år. Denne levetid er ikke så lang, men har en særdeles attraktiv pris.

Badetønder af lærketræ, kan normalt holder dobbelt så lang tid (10 til 15 år).

Det russisk sibiriske lærketræ er meget harpiksholdigt, og har derfor et tykt beskyttende lag. Mange kunder som har haft vildmarksbadet af lærketræ i mange år, ønsker at udskifte indesiden af karret med plast. Vores virksomhed udfører denne tjeneste hurtig og effektiv, og sådan kan kunderne bruger det samme badekar, men renoveret og genopfrisket.

Et populært valg er et vildmarksbad af egetræ, dette er dyrere, da egetræ er værdsat og prisen højere end andre træsorte. Mange kunder er villig til at vælge et produkt af egetræ og betale den højere pris.

Badetønder af canadisk cedertræ har den dyreste pris, men at bade i et sådan badekar er meget sundt. Canadisk cedertræ har en usædvanlig smuk farve og udsender en behagelig duft.

Kvalitet af plast badekar/glasfiber badekar

Vildmarksbadet med plast kerne (fremstillet af polypropylen) er meget behageligt at bruge  og er let at holde rent. Af denne årsag sælger vi rigtig mange kar med plast kerne. Prisen er lidt højere end badetønder af gran- og lærketræ.

Plast/glasfiber karrets rengøring er meget enkel, alt snavs fjernes let med vandet som løber ud. Plastkarrets vægt er tre gange mindre end vægten i træ karret. Mellemstore badekar med plast kerne vejer omkring 100 kg.

Til vildmarksbad med plast kerne fremstilles bænke af tre typer: åben plast-bænke, lukkede plast-bænke og træbænke (af forskellige typer træ). Åbne plast-bænke er komfortable på grund af, at man kan have benene under bænken. I dette tilfælde kan kernen være mindre i diameter. Hvis man vælge lukkede plast-bænke, vil der blive mindre benplads, men der spares på mængden af varmt ​​vand. Disse bænke er fremstillet mere kompliceret og kræver mere brug af polypropylen materiale, denne mulighed er også dyrere.

Mange kunder foretrækker træbænke i en plastik kerne, især de kunder, der kan lide at komme i kontakt med træet. Badetønder med plast kerne og træbænke er billigere.

Kvalitet af badetønder med glasfiber kerne

Vildmarksbad med glasfiber kerne ser meget luksuriøse ud, og formen fremstilles efter rygsøjlens anatomiske form. Et glasfiber karbad er meget behageligt at sidde i, da det er som at sidde i en meget komfortabel lænestol. Efter kundens ønske, kan badetønder produceres i en række forskellige farver, og kan give udseende af sten fx granit.

Den udvendige side af badekar med plast/glasfiber kerner er altid beklædet med træ. Hvis vi bruger gran, imprægneres træet, males med maling af høj kvalitet som modstår de forskellige temperaturforandringer: kulde, varme, sne, regn eller vind.

For de terapeutiske vildmaksbade anbefales at vælge varmebehandlet gran- eller fyrretræ (termo-træ) til udvendig beklædning, da varmebehandlet træ ikke absorberer fugt som findes i luften. Termo-træ opvarmes til 212 grader Celsius, og dermed lukkes porrer i træet, og kan ikke længere optage fugt. Termo-træ er dyrere end gran-, fyrre- og lærketræ, men vildmarksbadet af termo-træ ændrer ikke udseende og form. Når farverne begynder at falme, kan karret smøres med naturlig linolie. Det anbefales at benytte termo træ til vildmarksbadets kanter og låg.

Kunderne foretrækker at bruge egetræ til at beklæde karrets yderside, det er smukt, men der er en fare for, at træet efter fugt vil udvide sig og ændre form. I dette tilfælde kan vi udskifte egetræ med termo-træ.

Varmeapparater til vildmarksbad, kvalitet og valgmuligheder

Vildmarksbadets brændeovn produceres af rustfrit stål. Rustfrit stål er fremstillet ved hjælp af forskellige metaller, og mærket i henhold til anerkendte standarder. Brændeovnene normalt er lavet af AISI 430 rustfrit stål som er 2 mm eller 1,5 mm tykt. Dette mærke er den mest populære, derfor foretrækker mange kunder at vælge brændeovne fra AISI 430 rustfrit stål. AISI 430 stål er mindre korrosionsbestandigt, og hvis du planlægger at bruge salte eller klor, er det bedre at vælge 316 rustfrit stålbrændeovne. Brændeovne fremstillet af 316 rustfrit stål er 40% dyrere end brændeovne fremstillet af AISI 430 rustfrit stål.

Efter kundens efterspørgsel, producerer vi brændeovne i 6 mm aluminiums plader. Aluminium brændeovne er også meget praktisk, men det kan være en ulempe med at fyre i den, hvis vildmarksbadet eller den udvendige brændeovn er ikke fyldt op med vandet. I dette tilfælde vil plasten smelte, og dermed vil badekarret ikke være muligt at reparere.

Det er vigtigt at huske på, at vildmarksbad skal være tilstrækkeligt fyldt op med vand, ellers må man ikke begynde at anvende den. Det er ekstremt farligt at brande i den indvendige brændeovn uden vand, så kan hele vildmarksbadet brænde. Det er også meget vigtigt, ikke at åbne for vandet karret, hvis ovnen stadig har brændende kul. Der må ikke ledes vand fra karret før gløderne er brandt ud helt eller de er fjernet fra brændeovn.

For at opvarme vandet i vildmarksbadet kan man også vælge elektriske varmeapparater. Elektriske brændeovne er ikke så kraftig i forhold en fast brændsel brændeovn. Hvis man vælge 3kW el-varmlegeme, vil vandet i karbadet vil opvarmes til 40°C grader i ca. 3 dage. Det er muligt at installere to eller tre elektriske varmelegemer, og opvarmningstiden vil blive dobbelt eller tredobbelt kortere. Men der er et andet problem, at varmlegemer har behov for ca. 6 kW-9kW, men elektriske ledninger  i hjemmet kan typisk kun 10 kW  til 12 kW. I dette tilfælde kan kunden ikke altid vælge den slags opvarmningskilde til vildmarksbadet.

En god og praktisk løsning til at varme vand i vildmarksbadet kan være gasvarmerer. Men der kan være forskellige tilslutninger til gasdysene i de forskellige lande, hvis kunden selv søger at løse disse ting, så er det en rigtig fornuftig mulighed.

ADVARSEL Brug ikke briketter i varmeren!!

Kvalitet af vildmarksbadets tilbehør/udstyr og deres anvendelse

Luftboble-massage systemmet kan bruges på alle tider af året, da strømmen af luft suges udefra og ind i spabadet.

Hvis man bruger hydro massage-systemet om vinteren, skal man huske at lukke vandet ud af karret. Systemmet lukkes ved hjælp af pumpe eller vandhane. Hvis der ikke findes vandhane, så skal man lukke dyserne ved siden af en hydro-massage pumpen.

Det anbefales, at rensningssystemmet ikke benyttes om vinteren, hvis udetemperaturen er under 0 grader Celsius. Hvis man vil bruge sandfiltere i minus temperatur, kan systemet fryse og blive beskadiget. Vandrensningssystemmet skal kun bruges i plus grader.

LED belysningen kan anvendes såvel sommer som vinter.

Vi står gerne til rådighed med hjælp og erfaring, ud fra jeres ønsker, behov og muligheder, til at udvælge de rette produkter til JER!!! 

!!!